Vijesti

Višković: Kompanije iz SAD-a zainteresovane za ulaganje u Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u svom kabinetu sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim, ekonomskim i bezbjednosnim temama s osvrtom na migrantsku krizu, izazove, probleme i napore koji se preduzimaju po pitanju prevazilaženja nastale situacije sa povećanim prilivom migranata.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković predstavio je prioritetne aktivnosti koje provodi Vlada po pitanju unapređenja privrednog ambijenata, privlačenja investicija, podrške realnom sektoru, a sve u cilju povećanja zarade radnika i radnih mjesta.

Takođe, istaknuto je da je u paralamentarnu proceduru ovih dana upućeno 38 zakonskih rješenja koja se odnose na podršku, olakšice pri ulaganju i zapošljavanju u realnom sektoru, te da je među zakonskim rješenjima i Zakon o podsticjaima koji ima podršku privredne zajednice i sindikata.

Ovom prilikom je istaknuto i da su kompanije iz Sjedinjenih američkih dražava zainteresovane za ulaganje i poslovanje u Republici Srpskoj, te da kompanija En-si-ar (NCR)  koja radi i zapošljava u Republici Srpskoj ima pozitivna iskustva.

Premijer Višković je istakao da je Vlada Republike Srpske opredjeljena za saradnju sa svima na partnerskim odnosima i da su sve vladine službe otvorene i na raspolaganju svim zainteresovanim investitorima, te da neformiranje Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH ima negativne posljedice po pitanju provođenja neophodnih reformi i aktivnosti, prije svega u ekonomskom i privrednom sektoru.

 

Frontal
 
Twitter
Anketa

Treba li napraviti još migrantskih centara u BiH kako bi se pomoglo vlastima Unsko- sanskog kantona?

Rezultati ankete
Blog