Vijesti

МУП РС: Повлачимо чланове који се односе на резервни састав полиције

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске саопштили су данас да повлаче чланове који се односе на резервни састав полиције.

"С обзиром да је за успостављање резервног састава полиције потребан дужи временски период и средства у смислу провођења конкурсних процедура и селекције, опремања униформама и другом припадајућом опремом, као и вријеме за адекватну обуку да би се резервни састав полиције ставио у функцију, из Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима Републике Српске који се налази у процедури на Народној скупштини Републике Српске, повлачимо чланове који се односе на резервни састав полиције", саопштено је данас из МУП-а Српске.

Министарство унутрашњих послова је одлучило да реорганизује своје интервентне снаге ради бржег и ефикаснијег одговора на безбједносне изазове са којима се суочавамо у Републици Српској, укључујући и велики број илегалних миграната, те ће ради бољег функционисања, Јединице за подршку промијенити назив у Жандармерија, која ће бити допуњена активним саставом Министарства унутрашњих послова, превасходно младим полицајцима који су полицијско образовање стекли на Полицијској академији.

"На овај начин, сматрамо да Министарство унутрашњих послова са добро опремљеним, професионално обученим и специјализованим снагама може да одговори на безбједносне изазове у будућем периоду који ће бити стављени пред полицију", стоји у саопштењу.

У будућем периоду, Министарство унутрашњих послова ће поново размотрити потребе и могућности за увођење резервног састава полиције у структуре Министарства.

 


Фронтал
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog