Vijesti

Konaković nabrojao rezultate sarajevske vlasti u pola godine vladavine

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković objavio je na Facebook profilu status i prezentovao uspjehe aktuelne vlasti u Kantonu Sarajevo nakon pola godine mandata.

"Usvojen rebalans Budžeta Kantona Sarajevo. Nema poskupljenja plina, novac je obezbijeđen. Izdvojen novac za pokrivanje troškova GRAS-a, kupon vrijedi u oba prevoznika. Izdvojen novac za izgradnju i obnovu nekoliko vrtića, kao i za subvencije privatnim vrtićima. Planiran novac za podršku radu sa djecom sa poteškoćama u razvoju, očekujemo aktivniji odnos kod implementacije.

Više novca nego ikada za saobraćajnu infrastrukturu, prioritet Prva transverzala. Obnova voznog parka u GRAS-u. Obnova trolejbuske mreže za Vogošću. Nabavka opreme za zdravstvene ustanove, novac za zapošljavanje mladih, za stambeno zbrinjavanje mladih. Nabavka opreme za komunalna preduzeća. Milion KM više za sport.

Izdvojen novac za nova igrališta za najmlađe u nekoliko opština. Kapitalne investicije 226 miliona KM, nikad više nije planirano u historiji Kantona. Novac za nabavku opreme u MUP-u, očekujemo pokrivanje svih ulaza i izlaza iz grada kamerama. Nova zgrada Upravi policije. Povećana izdvajanja za borce. Uskoro krećemo sa Registrom.

Sutra prvi radni sastanak kojim počinje zapošljavanje svih članova porodica šehida i poginulih boraca. Više nego ikada novca za podršku malim i srednjim preduzećima, tu nam je sad i kreativna industrija, obrti, stari zanati. Javni pozivi transparentni, komisija za dodjelu sredstava biće sastavljena od vanjskih članova iz struke. Nema više stranačkih i rođačkih poticaja. Utopljava se u ovoj godini mnogo više javnih objekata.

Napokon kreće i ozbiljna rekonstrukcija vodovodne mreže. Borba sa nelegalnim potrošačima je počela.  Ekipe KJKP RAD-a obilaze teren i uvode red u segment plaćanja odvoza smeća, lažne fakture se mijenjaju.

Imovinu smo prijavili, svi zvaničnici, Registar naše imovine promoviše se 28.6. Kontrola javnih nabavki i kontrola zapošljavanja uz pomoć supervizora započela. 26.6. je tačno šest mjeseci od kad je imenovana nova Vada KS", napisao je Konaković.

 

Izvor: radiosarajevo.ba
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog