Društvo

PU Banjaluka: Kontrola brzine vozila radarskim sistemom "Dual" do kraja mjeseca

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka kontrolisaće od sutra do 31. jula učesnike u saobraćaju automatskim mjerenjem prekoračenja brzine kretanja pomoću radarskog sistema "Dual", na putevima koji su u nadležnosti te uprave.

Kontrolom će biti obuhvaćeni Banjaluka, Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš i Čelinac, najavljeno je iz banjalučke Policijske uprave.

Radarski sistem "Dual" evidentira brzinu bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu u obje saobraćajne trake i u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila, navedeno je u saopštenju.

Uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran "Dual" radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Iz Policijske uprave Banjaluka su apelovali da vozači prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog