Region

Brnabić o zabrani ulaska na KiM: Haradinaj mi rekao da je to lažna vijest

Jučerašnja informacija, koja se pojavila u medijima, da je srpskim zvaničnicima zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije je lažna vijest, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Predsjednica Vlade, koja se nalazi na Samitu zemalja Zapadnog Balkana u Poznanju, rekla je da joj je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj to potvrdio na radnom doručku.

Podsjetimo, tu informaciju prenijeli su prištinski mediji, na osnovu navoda Jetljira Zuberaja, savjetnika ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, koji je na Facebook-u napisao da je Ministarstvo spoljnih poslova donijelo takvu odluku zbog prijetnji i napada na sjeveru, kao i drugih problema.

“Zbog hibridnih pretnji koje Srbija čini prema Kosovu, stalne propagande i lažnih vesti o zemlji i našim građanima, kao i nedavni napori da se spreči takozvana humanitarna kriza na Severu Kosova preteći srpskom stanovništvu i prisiljavajući ih da zatvore preduzeća samo zbog nekih političkih ciljeva Beograda, Ministarstvo spoljnih poslova neće dozvoliti nijednom zvaničniku iz Beograda da poseti Kosovo i svi zahtevi će biti odbijeni sve dok se ovo ponašanje nastavi”, napisao je Zuberaj.

 

Izvor: Nezavisne/Telegraf
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog