Sport

Бразил са играчем мање по 9. пут освојио Копа Америка

Фудбалска репрезентација Бразила по девети пут у историји освојила је Копа Америка пошто је у финалу на чувеној Маракани у Рио де Жанеиру савладала селекцију Перуа 3:1.

Брасил, Габриел Јесус, Евертон, Роберто Фирмино Педро Вилела, Геттy Имагес Спорт

Домаћину шампионата Јужне Америке је то први континентални трофеј од 2007. када су у одлучујућем дуелу убједљиво побиједили Аргентину 3:0.

Бразил је против сензације првенства доминирао, брзо је постигао водећи гол, али у финишу је због искључења Габријела Жесуса имао човјека мање на терену и стрепио је за коначан исход. Ипак, судија Роберто Варгас је у 88. минуту показао на бијелу тачку, а послије ВАР провјере коначан резултат са бијеле тачке поставио је Ришарлисон.

Селесао је повео у 15. минуту голом Евертона, који је био на правом мјесту послије додавања Жесуса. Резултат је у 44. минуту изједначио искусни Паоло Гереро који је реализовао најстрожу казну, али ни то није био крај узбуђењима у првом полувремену.

Жесус је у трећем минуту надокнаде времена по други пут матирао Гаљесеа, а утисак је да је одбрана Перуа морала много боље да реагује. Нападач Манчестер Ситија је у 70. минуту направио велики проблем јер је једног потивничког играча ударио лактом, а судија му је показао други жути картон и пут у свлачионицу.

Три минута касније Мигел Трауко је имао одличну шансу, али је Алисон сјајном интрвенцијом заслужио овације публике. У посљедњих четврт часа игре Перуанци су све карте бацили на напад, међутим, није било много опасности по гол Бразила, који је у финишу преко резервисте Ришарлисона и дефинитивно обезбедио тријумф.

 

Извор: sportklub.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog