Vijesti

Pripadnica OS BiH stupila u bračne vode u SAD-u

Dvadesetdevetogodišnja Dajana Dangubić, potporučnica Oružanih snaga BiH, koja je nedavno napadnuta u Banjaluci stupila je u bračne vode prije nekoliko dana u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Nikada nisu saopšteni motivi napada na ovu vojnikinju, ali se spekulisalo da je napadnuta "zbog kratke kose". Ipak, nezvanično je Dajana napadnuta zbog svoje seksualne orijentacije, prenosi "Klix".

"Nije ni bitan napad. Evo, ne boli, prošlo je. Udarim se ja na treningu sto puta gore. Bitno je gdje živimo. Bitno je ko sjedi u fotelji 'zakona'. Bitno je što ovo sutra može biti svako od nas", napisala je nakon napada Dangubić.

Zbog zakonske nemogućnosti da ozvaniči svoju homoseksualnu vezu u BiH, Dajana je prije nekoliko dana stupila u bračne vode u Njujorku, jer je od 2015. godine na cijeloj teritoriji SAD-a legalizovan istopolni brak.

Dajana je vijest o stupanju u brak u Njujorku objavila na svom Instagram profilu.

Podsjetimo, Dajana Dangubić i M.K. prijavile su policiji u Prijedoru očuha  jer "ne dozvoljava njihovu ljubavnu vezu", saznaje ATV.

One su u policiji naveli da ih je Ć. M. vrijeđao i nazivao pogrdnim imenima. 

Ć. M u razgovoru sa policijom je istakao da ih nije vrijeđao, već samo ne može da se pomiri sa činjenicom da je njegova pastorka gej. On je, kako saznajemo istakao da se protivi njihovoj vezi, te smatra da je Dajana uzrok svih problema.

Incident sa očuhom od djevojke M.K. desio se nekoliko dana nakon napada koji se desio u Banjaluci, kada je nepoznati muškarac prišao djevojkama i sjeo pored njih na klupu. Muškarcu koji je nosio limenku piva, rečeno je da je mjesto zauzeo, da bi on potom djevojku M.K gurnuo sa klupe, te je ona pala na tlo.

On je potom Dajanu Dangubić zalio pivom, zatim je uhvatio za vrat i udario šakom u lice.

Djevojke su napadnute u noći između 29. i 30. juna u Ulici Majke Jugovića. 

 

Izvor: atvbl
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog