Vijesti

МУП Српске наставља појачане контроле брзине и вожње под утицајем алкохола

МУП Републике Српске наставља са појачаним контролама брзине кретања возила и вожње под утицајем алкохола у саобраћају.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводиће у периоду од 01. до 05. августа 2019. године, на подручју цијеле Републике Српске, појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу прекорачења прописане брзине кретања моторних возила и контролу возача на псисуство алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње. 

На основу резултата четверодневне акције коју су полицијски службеници МУП-а Републике Српске спровели од 18. до 21. јула, може се констатовати да је број ових прекршаја изузетно велик, обзиром да је евидентирано 5.180 прекршаја прекорачења прописане брзине кретања моторних возила и 822 возача код којих је утврђено присуство алкохола. 

Само у току овог мјесеца у саобраћајним незгодама је смртно страдало 16 лица, а најчешћи узрок ових саобраћајних незгода била је неприлагођена брзина. Такође, у мјесецу августу прошле године, у саобраћајним незгодама смртно је страдало 25 лица. 

Како би био прекинут овај негативан тренд, из МУП-а Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају, нарочито на возаче, да се придржавају законских прописа те да својим неодговорним понашањем не угрожавају своје животе и животе других учесника у саобраћају.


Фронтал

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog