VIDEO

Moćna mašina naprednih funkcija: Samsung predstavio Galaxy Note 10 (VIDEO)

Južnokorejski tehnološki gigant Samsung sinoć je predstavio svoje najnovije premijum pametne telefone Galaxy Note10 serije.

Izvršni direktor Samsunga Di Džej Koh pozdravio je prisutne okupljene na Galaxy Unpacked 2019 događaju u Njujorku riječima da Samsung predstavlja "najmoćniji mobilni uređaj na svijetu", odnosno uređaje namijenjene onima koji "oblikuju budućnost preoblikujući sadašnost".

Samsung Galaxy Note10 je najtanji pametni telefon Note serije do sada, sa najboljim odnosom veličine uređaja i površine ekrana.

Samsung Galaxy Note10 dolazi u dvije verzije: osnovni Note10, opremljen ekranom dijagonale 6,3 inča 10 i veći i snažniji 6,8-inčni Note 10 Plus.

Oba modela imaju "bezgranične" Dynamic AMOLED ekrane (tzv. Cinematic Infinity Display), od ivice do ivice uređaja, kod kojih se u vrhu nalazi "punch hole" otvor za selfi kameru.

Naravno, tu je i glavna odlika Note serije, poznata Samsungova pametna olovka S Pen. Ona je kod novog modela unaprijeđena, pa korisniku omogućava da hvata bilješke i da automatski konvertuje svoj rukopis u digitalni tekst, pomoću Samsung Notes aplikacije, ali i prepoznaje određene gestove rukom.

To bi korisnicima trebalo da omogući da pametnim telefonom mogu da upravljaju sa veće udaljenosti, što je naročito značajno kod onih koji telefon koriste za snimanje. Tada S Pen postaje koristan daljinski upravljač, pogotovo kada se fotografije i video materijali snimaju sa stativa.

Oba uređaja pokreće Qualcomm Snapdragon 855 procesor. Samsung Galaxy Note10 dolazi u kombinaciji 8GB RAM-a i 256GB prostora za skladištenje podataka. Uređaj napaja baterija kapaciteta 3.500 mAh.

Veći Note10 Plus ima 12GB radne i 256 ili 512GB interne memorije, s tim što za razliku od obične "desetke" ima mogućnost proširenja kapaciteta pomoću memorijske microSD kartice.

Galaxy Note10+ dolazi i sa većom baterijom - kapaciteta 4.300 mAh, kao i podrškom za super brzo punjenje putem USB-C punjača od 45W. Iz Samsunga tvrde da sa samo 30 minuta punjenja, baterija Galaxyja Note10+ može da traje cijeli dan. A tu je i opcija bežičnog punjenja.

Kada su kamere u pitanju, Samsung tradicionalno najbolje na ovom polju čuva za Note seriju.

Note10 telefoni opremljeni su sistemom od tri kamere: glavnom od 12 megapiksela, širokougaonom od 16 i telefotokamerom sa senzorom od 12MP i dvostrukim optičkim zumom. Note10+ dolazi i sa četvrtom DepthVision VGA kamerom.

Za razliku od modela Galaxy S10+, Note 10 neće imati dvije prednje selfi kamere, već samo jednu rezolucije 10 megapiksela.

Pametni telefoni Note10 serije, koji nemaju klasičan 3,5mm audio izlaz, koriste operativni sistem Android 9.0 Pie.

Za očekivati je i da će Samsung u skorijoj budućnosti predstaviti 5G verzije svoja dva nova flegšip modela.

Kada su cijene u pitanju, Samsung Galaxy Note10 će na američkom tržištu biti dostupan po početnoj cijeni od 949 dolara, a Note 10+ po cijeni od 1.099 dolara. Prodaja počinje 23. avgusta.


 

 

Izvor: B92 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog