Sport

Дејан Станковић у Лепосавићу: Остајем овдје (ВИДЕО)

Прослављени српски фудбалер и репрезентативац Дејан Станковић присуствовао је у четвртак традиционалном турниру у малом фудбалу "Пријатељство 2019” у Лепосавићу, гдје га је неколико стотина грађана одушевљено поздравило.

"Велика ми је част што сам овдје с вама вечерас уздигнуте главе и поносан што се 47. пут игра овај турнир. Кад год сам могао, дошао сам на Косово поносан и уздигнуте главе да кажем - остајем овдје", рекао је прослављени репрезентативац Србије.

Како преноси портал Косово онлајн, турниру је присуствовао и помоћник директора Канцеларије Владе Србије за КиМ Петар Петковић, који је истакао да Станковић у Лепосавићу није гост.

"Он овдје није гост, он је домаћин зато што је небројено пута био и долазиће на КиМ, и помогао, и помаже нашем народу и када су камере упаљене, али и много пута када нема камера и мимо јавности", рекао је Петковић.

Фудбалској легенди највише су се обрадовали најмлађи фудбалери.

"Кад одрастем, волио бих да будем као Дејан Станковћ", усхићено је казао седмогодишњи Михајло Ристовић, члан фудбалског клуба Космет.

Дејана Станковића угостио је градоначелник Лепосавића Зоран Тодић са сарадницима и спортистима из ове општине.

"Велико му хвала што је издвојио своје вријеме и донио радост овој дјеци. То је додатна мотивација и оној дјеци која се не баве спортом да крену тим путем", рекао је Тодић.

ВИДЕО ПРИЛОГ.

Након пријема, Станковић је обишао храм Светог Василија Острошког.
Овај великан светског фудбала познат је и по хуманитарном раду. Прошле године је Центру за социјални рад у Прилужју, с директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем, уручио теренско возило које је поклонило предузеће "Стефиал", које води заједно са Драганом Руварцем.

Турнир у малом фудбалу у Лепосавићу окупио је ове године око 70 екипа, како са подручја Косова тако и са подручја централне Србије.

Турнир се одржава у организацији Спортског футсал удружења "Лепосавић 2018" и Спортско-туристичке организације уз помоћ локалне самоуправе.

 

Извор: РТС 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog