Vijesti

Film "Bilo jednom u Hollywoodu" zatvorio jubilarni 25. Sarajevo Film Festival

Sinoć je u KSC Skenderija, projekcijom filma "Bilo jednom u Hollywoodu" završeno jubilarno izdanje Sarajevo Film Festivala.

Novi film Quentina Tarantina, u kojem su glavne uloge ostvarili Brad Pitt i Leonardo DiCaprio, premijerno je prikazan ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu.

Televizijski glumac na zalasku karijere i njegov kaskader nastoje pronaći svoje mjesto pod suncem u Los Angelesu 1969. Posljednje su godine holivudskog zlatnog doba, hipi pokret je na vrhuncu, a Rick Dalton, nekadašnja zvijezda televizijskih vestern serija, i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth se bore za uspjeh u prijestolnici filmske industrije, promijenjenoj do neprepoznatljivosti. Međutim, Rickijeva prva komšinica nije niko drugi do slavna Sharon Tate.

Prethodnih osam dana na SFF prikazano je rekordnih 270 filmova u 18 različitih programa iz 56 zemalja.

Na dvanaest filmskih lokacija (Narodno pozorište Sarajevo, Ljetno kino Raiffeisen, kino Meeting Point, Multipleks Cinema City, Art kino Kriterion, Summer Screen, Pozorište mladih, Ljetno kino Novi Grad, Kinu Novi Grad, MMC kino Ilidža, Ljetno kino Centar Safet Zajko i Međunarodnio centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo). Na svečanoj ceremoniji u Narodnom pozorištu Sarajevo sinoć su u takmičarskim kategorijama dodjeljenje nagrade Srce Sarajeva. Najbolji film 25. Sarajevo Film Festivala je "Take Me Somewhere Nice" Ene Sendijarević koji je snimljen u koprodukciji Holandije i Bosne i Hercegovine.

 

Izvor: sff.ba
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog