Vijesti

Prijetnje svešteniku i mostarskim Srbima, policija vrši provjere

Mostarska policija vrši provjere nakon prijave da su upućene prijetnje pravoslavnim vjernicima i svešteniku u Blagaju kod Mostara, rečeno je u Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/.

Mostarska policija vrši provjere nakon prijave da su upućene prijetnje pravoslavnim vjernicima i svešteniku u Blagaju kod Mostara, rečeno je u Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/.

 "Juče u 12.55 časova Policijskoj upravi Mostar jug B.B. je prijavio da mu je putem društvenih mreža prijetio H.Č. Policija je obavila razgovor sa prijaviocem i vrši provjere", rekli su u MUP-u HNK. 

Sveštenik iz Blagaja Branimir Borovčanin izjavio je juče Srni da je izvjesni Haris Čustović uputio opasne prijetnje mostarskim Srbima koji su u srijedu došli u Crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju kod Mostara da prisustvuju liturgiji i tradicionalnom saboru na Veliku Gospojinu. 

Paroh blagajski Branimir Borovčanin kaže da je nakon ovakvih prijetnji zabrinut i uplašen za svoju porodicu koja je jedina pravoslavna u cijelom Blagaju. 

"Uplašen sam za svoju porodicu, jer ne znam o kome se radi. On na otvoren način prijeti. I kaže da je to demokratija", naveo je sveštenik Borovčanin. 

On je dodao da su, nakon ovih prijetnji, uznemireni i Srbi iz okolnih mostarskih naselja koji su uglavnom manjina u mjestima gdje žive. 

"Ljudi su uznemireni nakon ovih napisa. Izgleda kao da se već nešto sprema. Ovakvim verbalnim napadima nema mjesta. Ako on ima probleme s nekim, neka ga rješava tamo gdje ima", kaže Borovčanin. 

On je podsjetio da je u posljednja dva mjeseca više puta provaljivano u crkvu u Blagaju, ali da je ustanovljeno da je riječ o narkomanu koji je uzimao novac. 

"Nakon ovakvih objava uznemireni smo i ne znam šta se može dogoditi", poručio je Borovčanin. 

U jednoj od prijetećih poruka koju je napisao Čustović na društvenim mrežama ispod objave o obilježavanju Velike Gospojine u Blagaju, navodi se: "Sad za sad ste dobrodošli u moju avliju i dok vi ne dirajte moje niko neće dirati vas. Do vas je, pa bujrum. "Mogu do prvog diranja muslimana, poslije toga ima da se zapitaju da li da se pojavljuju tu. Da se na Bajram diraju muslimani u Gacku, a da vi dolazite bez problema? Ne ide". 


Izvor: srna
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog