Društvo

Nastavlja se program osnaživanja mladih u Palama, Tuzli, Bijeljini i Zenici

Coca – Colina podrška mladima – program usmjeren na životne i poslovne vještine kao ključne za uspjeh na poslu

Coca-Colina podrška mladima u BiH, program osnaživanja mladih koji provodi Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, nastavlja se i ove jeseni, a svi zainteresirani u narednom periodu se mogu prijaviti za radionice u Palama, Tuzli, Bijeljini i Zenici. Program je kreiran kao jedinstvena kombinacija životnih znanja i poslovnih vještina, i sjajna je prilika za sve mlade da unaprijede svoje postojeće vještine i razviju nove.

Hamdija Kanlić iz Goražda, jedan je od prošlogodišnjih polaznika Coca-Coline podrška mladima, bio je posebno sretan što je odaziv njegovih sugrađana na radionicu u Goraždu ove godine bio odličan: „Meni su radionice Coca - Coline podrške mladima bile izuzetno korisne: prije svega sam naučio mnogo o sebi, o tome kako da iskoristim stečeno znanje i vještine, te kako da poboljšam svoje organizacione sposobnosti. Korisne su mi bile informacije vezane za pisanje motivacionih pisama, CV-a, te pisanje projekata. To je jako dobro utjecalo na moje samopouzdanje, što mi se pokazalo ključnim na intervjuu za posao. Preko programa koji realizuje Služba za zapošljavanje BPK dobio sam posao u firmi Z.Z. „Agropodrinje“ kao magistar poljoprivrede. U budućnosti planiram pokrenuti vlastiti agrobiznis i samim time, ostati u BiH“, kaže Hamdija. 


Šta je potrebno da znamo o sebi a šta o potencijalnim poslodavcima? Kako pronaći ravnotežu između onoga što znamo i umijemo i onoga šta je poslodavcu potrebno? Koliko traje pažnja sagovornika, šta je elevator pitch i zašto treba svakom na tržištu rada? Kako vrijeme pretvoriti u saveznika i kako planirati vrijeme ali i poslove? Kako ispregovarati najbolji posao i prodati sebe, proizvod, uslugu...? Ovo su samo neka od pitanja na koje će polaznici pronalaziti odgovore tokom dvodnevnih radionica uz podršku predavača i mentora programa.


„Coca-Colina podrška mladima ove je godine već realizovana radionice u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Bihaću, Doboju, Prijedoru i Goraždu, a planirano je da u program do kraja ove godine bude uključeno ukupno 1.300 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine. Raduje nas odaziv mladih iz svih krajeva BiH, te njihova kontinuirana zainteresovanost za rad na sebi i svojim vještinama neophodnim za savremeno tržište rada. Kao i do sada, trudimo se obezbijediti inspirativne mentore i kroz uključenost Coca-Colinih zaposlenika ponuditi mladima praktične, tržištu prilagođene vještine i znanja. Činjenica da već treću godinu zaredom vlada izuzetno veliki interes  za naš program, najbolji nam je pokazatelj da radimo prave stvari i da ulažemo u zajednice u kojima poslujemo na najbolji mogući način -  obrazujući mlade i dajući im neophodan vjetar u leđa na početku njihovih poslovnih karijera“, kazala je Ruža Tomić Fontana, generalna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Program je u potpunosti besplatan, a Coca-Cola obezbijeđuje i užinu i piće. Polaznici koji uspješno prođu kroz obuku dobijaju i potvrde o učešću na programu. Coca-Colina podrška mladima je pokrenuta 2017. godine i od tada je, kroz različite formate edukacija i na brojnim lokacijama u Bosni i Hercegovini, obuhvatila više od 1600 mladih.

Naredne radionice održaće se prema sljedećem rasporedu:

12. i 13.09.2019. Pale

19. i 20.09.2019. Tuzla

10. i 11.10.2019. Bijeljina

17. i 18.10.2019. Zenica

Prijavni obrazac nalazi se na linku http://bit.ly/2TiGnDa ili na http://bit.ly/2uhPbyP.



Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog