Vijesti

Položeni vijenci na spomenik poginulim borcima VRS

Na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske na groblju "Sveti Pantelija" u Banjaluci danas su položeni vijenci povodom obilježavanja Dana nestalih i poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence su položili izaslanik predsjednika Republike Srpske Milorad Kojić, delegacije Narodne skupštine, Vlade Republike Srpske, te srpskih predstavnika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Vijence su položile i delegacije udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, delegacija Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, članovi porodica poginulih i pojedinci.

U okviru obilježavanje Dana nestalih i poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske, biće položeni vijenci i na spomen-kosturnici na banjalučkom Novom groblju.

U Hramu Hrista Spasitelja banjalučko sveštensto služilo je parstos za poginule borce, kojem prisustvuju pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Radomir Graonić i delegacija Narodne skupštine.

Obilježavanju su prisustvovali i predstavnici Republičke i Gradske organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Banjaluke, Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Republika Srpska i dalje traga za 1.660 civila i vojnika nestalih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Obilježavanje organizuje Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

 

Izvor: SRNA
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog