Svijet

Trampova kuća iz djetinjstva na aukciji

Kuća u kojoj je predsjednik Amerike Donald Tramp živio do svoje četvrte godine našla sa na aukciji.

Kuća koju je Trampov otac Fred sagradio 1940. godine, nekoliko je puta promijenila vlasnike u posljednjih nekoliko godina, piše Njurok magazin.

U julu 2016., nakon što je postalo jasno da će Tramp biti kandidat za predsjednika, tadašnji vlasnici su kuću stavili na prodaju za 1,65 miliona dolara. S obzirom da je to bilo previše za kuću od 2.000 kvadrata u Kvinsu, u Jamajka Estejtsu, cijena je spuštena nekoliko puta. 

U martu 2017. godine kuća je prodata za 2,14 miliona dolara. Identitet novog vlasnika bio je skriven iza novoformiranog LLC preduzeća pod nazivom „Trumpov rodni dom“. 

Jedno vrijeme kuća se mogla i iznajmljivati za 725 dolara za noć.

U februaru ove godine kuća se ponovo našla na prodaji, ovaj put za 2,9 miliona dolara. 

Sada je na redu nova aukcija, koja se završava 14. novembra. Times navodi da potencijalni ponuđači moraju platiti 100 dolara kako bi dobili pregled imovine. Primiće i kopiju Trampovog rodnog lista, što dokazuje da je on živio u toj kući.

Što se tiče potencijalnog kupca, osnivač aukcijske kompanije koja prodaje kuću rekao je da nema brige oko prodaje kuće. „Siguran sam da postoje ulagači, pogotovo Trampove pristalice - a možda čak i neki Trampovi mrzitelji - koji bi voljeli kupiti ovu nekretninu“, rekao je Timesu. 


Frontal
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog