Region

Na čelu EP Delegacije za Srbiju imenovana Tanja Fajon

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon imenovana je za predsjednicu Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU i na toj će poziciji u narednih pet godina zamijeniti slovačkog poslanika Eduarda Kukana.

Tanja Fajon je poručila da je srećna što nastavlja da se bavi Srbijom i što je dobila priliku da se potpuno posveti njenoj evropskoj integraciji. 

"Budite uvereni da ću dati sve od sebe tokom narednog perioda u cilju jačanja odnosa i zbliživanja Srbije i EU", poručila je Fajon. 

Tanja Fajon, inače predstavnica slovenačkih socijaldemokrata, i u prethodnim se mandatima u Evropskom parlamentu bavila Srbijom i Zapadnim Balkanom kao članica Spoljnopolitičkog odbora.

Povodom imenovanja za predsednicu Odbora EP za saradnju sa Srbijom Fajon ocenjuje da je od velike važnosti da se nastavi evropski put Srbije i omogući pozitivno kretanje integracija države.

"Cilj Srbije upravo i jeste da postane ravnopravna članica EU i da se pridruži porodici evropskih zemalja. Moje želja i obaveza u narednom periodu predsedavanja, biće da tako nešto probam i da ostvarim", kazala je Fajon.

Ona je navela da če se truditi da tokom svog mandata što više približi Srbiju Evropskoj uniji i Evropsku uniju Srbiji i to na obostrano zadovoljstvo.

"Radujem se novim izazovima koji su pred nama, uz uverenje da ćemo zajedno uspeti sve da ih pređemo i dokažemo da je put reformi koji je Srbija započela pravi put i da se upravo posle dosta teškog posla i dugih pregovora, nalazi trijumfalni završetak", zaključila je Fajon.

Za potpredsjednike Delegacije za saradnju sa Srbijom imenovani su slovenački i grčki članovi Evropskog parlamenta Franci Bogovič i Petros Kokalis.

 

Izvor: RTS

 

Twitter
Anketa

Čega se u ovom trenutku najviše plašite?

Rezultati ankete
Blog