VIDEO

Beskućnica anđeoskog glasa oduševila svijet (VIDEO)

Prije tri dana jedan policajac u podzemnoj željeznici Los Anđelesa snimio je ženu koja je pjevala Pučinijevu operu, a taj snimak postao je pravi hit na Internetu.

Policajac Hektor Guzman je bio očaran predivnim glasom koji je odjekivao podzemnom željeznicom. On je video podijelio na društvenim mrežama prikupivši više od 270.000 pregleda u ta tri dana.

Ljudi su bili oduševljeni njegovim videom i nevjerovatnim glasom te žene.

"Godinama sam je viđala na stanici. Jednom sam čula pjesmu 'Ave Marija' i mislila sam da zvuk dolazi sa radija. Svi imaju svoju priču, pa tako i ova žena. Nisam znala da je godinama beskućnik, ali ona je živo biće, to je sve što je važno", napisala je jedna korisnica Tvitera.

Mediji su otkrili da je riječ o Emili Zamurki (52), beskućnici, koja je došla u SAD prije nekoliko decenija. Ona je medijima ispričala da je zbog zdravstvenih problema završila na ulici.

Naime, kako bi pokrila sve troškove počela je da svira na ulici, ali je njena violina ukradena, pa joj je od tada sve krenulo nizbrdo, prenosi RT.

Ona je rekla da voli da pjeva u metrou zbog akustike koja je podsjeća na nastup u sali i nada se da će joj novopečena slava pomoći da stane na noge.

"Biću jako zahvalna svakome ko pokuša da mi pomogne da se sklonim sa ulice i imam svoj dom i svoj instrument", rekla je Emili za televiziju ABC7.


Izvor: b92

 

Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog