Sport

Fantastična završnica Crvene zvezde za pobjedu u Ligi šampiona (VIDEO)

Crveno-bijeli su poslije preokreta pobijedili Olimpijakos na stadionu "Rajko Mitić" u 2. kolu B grupe Lige šampiona - 3:1 (0:1).

Gosti iz Pireja su poveli golom Semeda u 37. minutu, poslije velike greške Borjana, izjednačio je Vulić u 62. minutu, a tačku na meč poslije sjajno izvedenih kornera stavili su Milunović i Boaći. Prelomni trenutak meča bio je 57. minut kada su Grci ostali s igračem manje poslije isključenja Benzije.

Crvena zvezda je solidno otvorila utakmicu, držala je loptu u svom posjedu, ali ponavlja se već par utakmica da crveno-bijeli teško dolaze u situaciju da upute udarac ka golu protivnika. I kako je vrijeme proticalo domaćin je bio sve dalje od mreže Olimpijakosa, a Grci sve konkretniji i opasniji. Iako su za razliku od meča sa Totenhemom u 1. kolu duel počeli bez Valbuene, Podensea, Giljerma i Elabdelauoija, znali su kako da umrtve meč, "razvuku" protivnika, a onda mu zadaju udarac.

Gerero je sa dva udarca, prvo nogom a potom i glavom nagovijestio nevolje za Crvenu zvezdu, ali je tim Vladana Milojevića u tim trenucima imao dosta sreće, jer je lopta prošla pored stative. Olimpijakos možda jeste zaslužio da vodi u prvom poluvremenu, ali ne na način na koji je to zaista i učinio. Gosti su izveli slobodan udarac, lopta je letjela ka Semedu koji se kretao ka korner liniji, a onda je šutirao direktno u gol i pogodio(?!). U tome mu je pomogao golman Borjan, koji je izuzetno slabo reagovao, kao da se i sam iznenadio i lopta mu je ispod ruke otišla u mrežu - 0:1.

Crvena zvezda je u nastavku je morala da zaigra ofanzivnije, međutim, nije trener Milojević reagovao sve do isključenja Benzije. Milojević je prvo uveo Vulić u igru, a ovaj mu se odužio golom već u 62. minutu kada je natrčao na odbijenu loptu i "spakovao" je u mrežu preciznim udarcem po zemlji. Zatim je Milojević na teren izveo drugog napadača Boaćija, u igri je logično ostao i Tomane, tako da je totalna ofanziva mogla da krene. Sasvim solidno gosti su odoljevali do pred kraj utakmice, a onda je njihov otpor slomljen za samo par minuta. Prvo je Marin sjajno izveo korner, a Milunović glavom sproveo loptu u mrežu za 2:1. Potom je Marin ponovo pokazao kakav je majstor kada je loptu "servirao" i na glavu Boaćija koji je bacio Grke u nokdaun - 3:1.



Na kraju utakmice broje se samo golovi i bodovi, a Crvena zvezda je u obje kolone upisala broj tri.

 

Crvena zvezda - Olimpijakos 3:1 (0:1)

Stadion Crvene zvezde. Gledalaca: 43.000. Sudija: Benao Bastijen (Francuska).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Кanjas (od 73. Petrović), Jovančić (od 55. Vulić), Garsija, Van la Para (od 61. Boaći), Marin, Tomane.

Olimpijakos: Žoze Sa, Torosidis, Meriah, Semedo, Cimikas, Кamara (od 89. El Arabi), Buhalakis, Lovera (od 61. Podense), Benzia, Masuras (od 79. Elabdelaui), Gerero.

 

Izvor: B92 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog