Vijesti

Dani Srpske i Srbije u Austriji

Danas će u okviru „Dana Srbije i Srpske u Austriji“ u Privrednoj komori grada Beča biti održana prezentacija privrednih potencijala Banjaluke i Novog Sada. Svečana ceremonija otvaranja "Dana Srpske i Srbije u Austriji" održaće se u petak (04. 10.).

Prezentacija će se održati u sali broj 5 Privredne komore grada Beča, sa početkom u 13.30 časova, a prisutnima će se obratiti predsjednik Privredne komore grada Beča, gospodin Valter Ruk, i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji, gospodin Mladen Filipović.

O privrednim potencijalima Republike Srpke i Srbije govoriće Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banje Luke, te direktorica Predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji Nada Knežević, a ovom prilikom biće predstavljene i poslovne aktivnosti kompanija Mtel Austrija, Mreža Network  i RNC Solutions.

Očekuje se da će prezentaciji prisustvovati privrednici iz Austrije i članovi Privredne komore grada Beča, a organizatori ističu da je osnovni cilj predstaviti investicijske potencijale Republike Srpske i Srbije, te ostvariti kontakte sa austrijskom poslovnom zajednicom.

Svečana ceremonija otvaranja „Dana Srbije i Srpske u Austriji“ održaće se u petak u prostorijama salona Kursalon Hubner, sa početkom u 19.00 časova.

Manifestaciju  zajednički organizuju Predstavništvo  Republike  Srpske  u  Austriji, Ambasada Republike Srbije u Austriji i Zajednica srpskih klubova u Beču, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske, gospođe Željke Cvijanović, Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

„Dani Srbije i Srpske u Austriji“ će trajati do 30. oktobra 2019. godine, a program je većim dijelom usmjeren na predstavljanje kulture i umjetnosti Republike Srbije i Republike Srpske publici u Austriji. Tokom oktobra u Beču će biti upriličeno gostovanje pozorišta iz Beograda i Banjaluke, otvaranje nekoliko izložbi i održavanje koncerata, a u okviru programa predviđene su i prezentacije privrednih i turističkih potencijala Republike Srbije i Republike Srpske.

Manifestacija će imati i humanitarni karakter, jer će se tokom trajanja programa prikupljati sredstva za akciju “Deca su naša budućnost” za Gimnaziju Sveti Sava u Osojanu na Kosovu i Metohiji.

Program „Dana Srbije i Srpske u Austriji“ pogledajte OVDJE

 

Frontal

 

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog