Vijesti

Sistem robotski potpomognute rehabilitacije predstavljen u Zavodu "Dr Miroslav Zotović"

U Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", predstavljen je sistem za robotski potpomognutu rehabilitaciju djece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Snježana Novaković Bursać pomoćnik direktora za medicinske poslove u Zavodu "Dr Miroslav Zotović" rekla je da su svečano pušteni u funkciju aparati koji su kupljeni od novca skupljenog u donatorskoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.


"U ovoj oblasti dosegli smo svjetski vrh. Naša djeca uslugu dobijaju na jednom mjestu u Zavodu Zotović. Uloženo je i u edukaciju kadra, nabavku pomoćnih aparata", rekla je Novaković Bursać.

Predsjednica Željka Cvijanović i ministar zdravlja Alen Šeranić prisustvovali su predstavljanju ovog sistema.

"Zadovoljna sam što se radi o opremi posljednje generacije, tako da smo napravili veliki iskorak. Prošle godine prikupili smo najviše sredstava, pomogli smo djeci i njihovih porodicama. Djeca su naš prioritet, da im se olakša regabilitacija, njihovo stanje", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

"Ove godine, donatorsko veče biće održano na Djetince. U fokusu će nam biti roditelji, kako bismo roditelje i porodice rasteretili brige o djeci. Suština je da budemo solidarni, da porodice mogu da računaju na sve nas", rekla je Cvijanovićeva.


Alen Šeranić, ministar zdravlje Srpske zahvalio se građanim, predsjednici Republike i svim donatorima.

"Svakom djetetu omogućavamo da dosegne svoj potencijal. Zdravstvo Repubike Srpske, sa ovom robotikom, uslugu može da pidigne na vrhunski nivo", naveo je Šeranić.

 

Izvor: atvbl
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog