Republika Srpska

Jahorina ponovo u Beču: Povećan broj turista iz Austrije

U okviru manifestacije "Dani Srbije i Srpske u Austriji", juče su u Beču predstavljeni turistički potencijali Jahorine, te nove investicije i planovi za predstojeću zimsku sezonu.

Tim povodom predsjednik nadzornog odobora Nedeljko Elek rekao je: „Čast nam je predstaviti Jahorinu u Beču, u prethodnom periodu spremili smo mnogo noviteta ali smo dobre stvari zadržali. Uz investicije vrijedne više od 15 miliona EUR zadržali smo osnovu naše politike poslovanja a to je dobar odnos cijene i kvaliteta koji je mnogo konkurentniji u odnosu na cijene austrijskih skijališta.“

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić istakao je da se broj turista iz Austrije povećao nakon prošlogodišnje prezentacije koja je takođe održana u Beču.

„Ovo je druga godina za redom kako predstavljamo Jahorinu, ovdje u Beču. Nakon održane prezentacije prošle godine u toku zimske sezone zabilježili smo porast broja posjeta turista iz Austrije i odlučili smo se da i ove godine prezentujemo nove projekte, kojih ima zaista mnogo. Gradimo prvu kabinsku Gondolu i 5 novih ski staza, Jahorina sada ima 45 km staza prilagođenih početnicima ali i iskusnim skijašima. Mijenjamo lift Poljice novom instalacijom sidro, uradili smo sistem osvjetljenja prosječne jačine 50 lx, sada je noćno skijanje produženo na kompletnu stazu Poljice i u te svrhe u pogonu će biti šestosjed Poljice“ rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Po svemu sudeći ova zimska sezona će  biti najuspješnija ikada i u skladu sa tim pripremili su i mnogobrojne koncerte. 

„Počinjemo 30. novembra kada ćemo uz koncert Saše Matića otvoriti Gondolu i pustiti u rad sve nove projekte i investicije. Zatim koncert svjetski poznate zvijezde Bryan Ferry-ja 7. decembra za otvaranje zimske sezone. Jahorina zaista ima mnogo da ponudi i drago mi je da to sve možemo prezetnovati baš ovdje u Beču, posebno jer imamo odličnu konekciju sa ovom gradom. Ono što je najvažnije, imamo tri leta dnevno na međunarodni aerodrom Sarajevo, koji je od Jahorine udaljen samo 28 km. Lako i brzo se stiže do Jahorine što je skijašima jako bitno, pozivam sve da nas posjete i sami se uvjere u sve što nudimo“, dodao je Ljevnaić.

 

Frontal

 

 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog