Sport

Crvena zvezda protiv Totenhema za čudo u Londonu

Fudbaleri Crvene zvezde večeras protiv Totenhema u Londonu pokušaće ponovo da skrenu pažnju čitave Evrope i naprave novi podvig u Ligi šampiona. Utakmica Totenhema i Crvene zvezde počinje od 21 sat.

Na ultramodernom stadionu vicešampiona "Starog kontinenta", kapaciteta preko 60.000 mjesta, crveno-beli traže veliko iznenađenje i nastavak sna o osmini finala nakon trijumfa nad Olimpijakosom (3:1) u 2. rundi B grupe.

Zvezda je ostala neporažena na prethodna dva boravka u Londonu i to sjevernom dijelu, protiv Arsenala oba puta (1:1, 0:0) i sigurno bi svi izabranici Vladana Milojevića potpisali takav ishod.

"Ponosan sam što sam trener Zvezde u ovom trenutku. Bajern i Totenhem su dvije ekipe koji su favoriti kada govorimo o strukturi kluba i odakle dolaze. Mi ćemo da se spremamo kao što smo se spremali do sada. Opet ću da ponovim, nemamo čega da se plašimo. Pokušaćemo da nametnemo našu igru, vidjećemo da li će nam to protivnik dozvoliti", rekao je Milojević na konferenciji za medije u Londonu.

Defanzivac Nemanja Milunović imaće težak zadatak da zaustavi prvog strijelca "pjevaca" Harija Kejna.

"Radi se o jednom od najboljih napadača svijeta. Uspjeli smo Levandovskog u dobroj mjeri da zaustavimo, to je put uspjeha. Nadam se da će 11 srčanih momaka uspjeti u tom zadatku", rekao je Milunović.

Remi bi unapijred prihvatio vezista Miloš Vulić.

"Totenhem je u krizi, ali možda im je meč protiv nas prekretnica u sezoni. Mi smo oprezni, apsolutno ne razmišljamo o njihovoj formi, već gledamo samo nas. Naravno da bih prihvatio remi, sve osim poraza je veliki uspjeh", zaključio je Vulić, uz Milunovića strijelac u pobjedi nad Olimpijakosom.

Za razliku od ranijih gostovanja, Crvena zvezda će biti lišena velike podrške sa tribina  zbog kazne Uefa.

Utakmica je zakazana za večeras od 21 sat.

Istovremeno, u Pireju igraju Olimpijakos i Bajern, koji je lider grupe sa šest bodova, tri više od prvaka Srbije.

 

Izvor: RTS

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog