Vijesti

Dodik: Neprihvatljivo premještanje migranata u Medeno polje

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska neće prihvatiti da migranti iz Bihaća budu izmješteni u srpsko povratničko selo Medeno Polje kod Bosanskog Petrovca.

Nakon što je Operativna grupa za pitanje migracija u Unsko-sanskom kantonu, zatražila hitno izmiještanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća, Dodik je rekao da nadležne institucije u BiH ništa ne rade i da ne postoje kvalitetan odgovor.

On je istakao da BiH nema adekvatan odgovor na migrantsku krizu i da su svi dosadašnji postupci učinjeni kako bi se opravdao nerad.

Dodik je naglasio da bi smještanje migranata u Medenom Polju imalo političku dimenziju čiji je cilj protjerivanje Srba sa vjekovnih ognjišta.

To je smišljeno u Sarajevu da bi Srbi bili protjerani iz Medenog Polja, odnosno sa vjekovnih ognjišta - rekao je on.

Srpski član Predsjedništva BiH je istakao da dio bošnjačke političke elite blagonaklono gleda na migrante, koji bi u perspektivi mogli da vrše pritisak na one koji nisu Bošnjaci.

Dodik je dodao da Republika Srpska, po pitanju migranata, ima jasan stav i da neće dozvoliit prihvatne centre na svojoj teritoriji.

 

Izvor: RTRS 

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog