Društvo

Doboj: Samohrani otac sa teškim invaliditetom treba našu pomoć (VIDEO)

“Ja večeram tek kad njih dvojica kažu da više ne mogu jesti, tako sam navikao da ne bi njima nedostajalo hrane, ali i kad fali, ja pozajmim i kupim pa vratim kad nešto zaradim”, priča Duško Stojanovic, samohrani otac sa teškim invaliditetom, iz mjesta Bukovac – Šešlije, kod Doboja.

Duško je nesrećnim slučajem ostao bez ruke i oka, a supruga se razboljela i napustila ih. Sinovima je i otac i majka. Trudi se da im skuva, da nisu gladni, da opere. Trošna kuća u kojoj žive nije njihova pa strahuju da bi uskoro mogli da ostanu bez ikakvog smještaja. Kako priča Duško, najteže mu pada kada mu dječaci kažu kako njihovi drugari imaju bolje uslove za život, dok oni još sanjaju o kupatilu.

Međutim, njegovi sinovi su čisti, uredno obučeni, a otac sa jednom rukom i pilom u njoj upreže konje i ide u šumu boreći se da ne osjete glad. I zaista, oni koji ga poznaju kažu da se nadljudski bori za mališane pružajući im ogromnu ljubav. “Svaka čast tom čovjeku, djeca su mu uvijek čista, lijepo obučena i veoma kulturna. Ko može, neka im pomogne”, kaže poznanik.

Na rubu egzistencije, skromno djetinjstvo svojim sinovima Draganu i Dariju, Duško nadoknađuje beskrajnom ljubavlju. Ipak, mnogo je trnovit put pred ovim hrabrim ocem, koji se protiv životnih nedaća bori napornim radom. “Meni ne trebaju pare. Da mi je samo krov nad glavom, ako ima ko da mi pomogne da riješim stambeno pitanje djeci, da imaju oni kao ostala djeca” – prica ovaj otac, veliki borac. 

Svi koji žele pomoci Dušku i njegovim mališanima iz BiH mogu to učiniti uplatom na račun kod Adikko banke na broj 5520009999999917 poziv na broj 18337452, na ime Duško Stojanovic, Bukovac – Šešlije. Oni koji žele mogu Duška pozvati i na broj telefona 00387 65 428 064 i informisati se o svemu što im je potrebno. 

Ako živite izvan BiH, koristite sledeće podatke da biste donirali porodici:

Donacije iz Srbije

Ime: 28. JUN

Dinarski racun broj: 265111031000342797

Devizni racun broj: RS35265100000023257547

Raiffeisen banka Srbije

 

Donate Online

Credit Card: https://28jun.org/#donate

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

 

Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog