Svijet

Lavrov: Nijedna zemlja nije pošteđena američkih sankcija

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da nijedna zemlja nije zaštićena od američkih sankcija, pa čak ni njeni saveznici.

Niko, pa čak ni američki saveznici, nisu pošteđeni sankcija SAD - rekao je Lavrov u intervjuu za televizijski kanal "Rusija 24".

On je ukazao da države koje koriste dolar u ekonomskim odnosima sa drugim državama mogu da budu u ropskom položaju u odnosu na američke geopolitičke interese.

Lavrov je rekao da bi zemlje Evrope mogle sebi da nanesu štetu ako budu slijepo slijedile američku politiku po različitim pitanjima, kao što je Organizacija za zabranu hemijskog oružja, jer su pokušaji nametanja normi kojima se krše odredbe međunarodnog prava destruktivni.

U tom smislu Lavrov se osvrnuo na libijsku krizu, gdje su iskorišteni teroristi za zbacivanje lidera Moamera Gadafija.

Umjesto da koriste međunarodno pravnu rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN, kojom se zabranjuje isporuka oružja Libiji, oni su proglasili da je svaka mjera dobrodošla ako je njena posljedica zbacivanje Gadafija - rekao je Lavrov.

On je podsjetio i na sličnu situaciju u Maliju, Iraku i Siriji, prenosi Sputnjik.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Da li stanovnicima Republike Hrvatske treba uvesti karantin u trajanju od 14 dana pri ulasku u BiH kao što je Hrvatska uvela stanovnicima BiH?

Rezultati ankete
Blog