Banja Luka

Banja Luka: Put koji će promijeniti Lauš

Izgradnja nove saobraćajnice, vrijedne 2,7 miliona KM, koja će preko nekadašnjeg Voćnjaka povezati Lauš i Paprikovac, počeće 14. novembra.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, radove će, na osnovu provedenog tendera, provoditi laktaška Niskogradnja, koja će u narednim danima, početi sa pripremom gradilišta.

- Izgradnja ove saobraćajnice je jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnijih infrastrukturnih projekata u gradu. Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Sanske ulice na Laušu, od crkve preko Ekonomije, do Ulice Јovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom – izjavio je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Izgradnjom ove saobraćajnice očekuje se značajno rasterećenje izuzetno frekventne Karađorđeve ulice, ali i znatno bolja saobraćajna poveznica između Lauša, Parikovca i Petrićevca.

- Pored toga, realizacijom ovog projekta, otvara se mogućnost pretvaranja sadašnjeg, zapuštenog voćnjaka u moderno naselje. Zbog toga će u okviru gradnje ove saobraćajnice, biti pripremljena i kompletna infrastrukutura za buduće naselje, odnosno fekalna i oborinska kanalizacija, te vodovod i rasvjeta – naveo je Sandić.

 


Izvor: rtrs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog