Republika Srpska

Sezonska ski-karta Јahorine važi u Sloveniji i Crnoj Gori

Skijaši koji kupe sezonski ski-pas na Јahorini moći će i ove zime da besplatno skijaju tri dana na skijalištima u Sloveniji, Crnoj Gori, ove godine prvi put i na Bjelašnici, a takva, recipročna pogodnost biće omogućena i kupcima ski-pasova u tim skijaškim centrima, predviđeno je sporazumom koji je potpisan u Beogradu.

Sporazum su potpisali generalni direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić, predsjednik Udruženja slovenačkih skijališta Manuela Božič Badalčič i izvršni direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović, a potpisaće ga i direktor skijaškog centra Bjelašnica - ZOI`84 Kenan Magoda koji nije bio u mogućnosti da stigne na ceremoniju potpisivanja.Ljevnaić je rekao da će Olimpijski centar Јahorina potpisati ovakav ugovor i sa Skijalištima Srbije, što znači da će ski-pas sa Јahorine važiti na više od 350 kilometara staza.

Cilj nam je da po ugledu na svjetske ski-centre važi jedna ski-karta u cijelom regionu i da na taj način uvežemo i proširimo našu ponudu i podignemo vrijednost našeg ski-pasa na Јahorini - rekao je Ljevnaić poslije potpisivanja kojem je prisustvovao i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

On je istakao da se na Zapadu ski-centri ponašaju tako unazad 20 godina i podsjetio da je jedan od najpoznatijih ski-centara u svijetu "Dolomiti skuper - ski" uvezao 12 ski-centara.

Samo tako možemo da opstanemo na međunarodnom tržištu i dobijamo nova tržišta, kao što su gosti iz Kine i drugih dalekih zemalja. Svi znamo da su skijaši sve dinamičniji, da sve kraće borave na jednom mjestu i vole da obiđu više mesta. Ovo je način da im priđemo i omogućimo što bolje skijanje u regionu - rekao je Ljevnaić.

Predsjednik Udruženja slovenačkih skijališta Manuela Božič Badalčič izrazila je nadu da će interesovanje slovenačkih skijaša da dođu na Јahorinu biti još veće nego prošle godine kada je ovakav sporazum prvi put potpisan, budući da se Јahorina sve brže razvija.

Izvršni direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović ocijenio je da je sporazum početni korak, ali i veliki iskorak, jer se stremi ka tome da se umreže sva skijališta na Balkanu.

Veliko nam je zadovoljstvo što sarađujemo sa Olimpijskim Centrom Јahorina. Crna Gora u obnavljanje i razvoj skijališta ulaže 140 miliona evra u periodu od četiri godine, a sada je više od 95 miliona evra ugovorenih radova na izgradnji skijališta. Stremimo da budemo kao Јahorina i da do 2022. godine postanemo konkuretni sa skijalištima, kako na Balkanu tako i šire - rekao je Popović.

Večeras potpisani sporazum, osim Olimpijskog centra Јahorina i skijaškog centra Bjelašnica, obuhvata i devet velikih skijališta u Sloveniji: Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec, Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno, a u Crnoj Gori Durmitor, Kolašin i Vučje.

 

Izvor: Srna

 

Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog