Vijesti

Radončić: Kompromis je majka uspjeha

"Usvajanje Programa reformi BiH i imenovanje gospodina Zorana Tegeltije za mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH važan je korak u deblokiranju formiranja državne vlasti", napisao je na Instagramu lider SBB-a Fahrudin Radončić.

Radončić je reagovao povodom usvajanja Programa reformi BiH i imenovanja Zorana Tegeltije za mandatara za novi saziv Savjeta ministara BiH, rekavši da je ovo važan korak u deblokiranju formiranja državne vlasti.

"Usvajanje Programa reformi BiH i imenovanje gospodina Zorana Tegeltije za mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH važan je korak u deblokiranju formiranja državne vlasti.

Ali, što je važnije, ovom odlukom članovi Predsjedništva BiH su, uz iznimnu pomoć međunarodnih prijatelja, pokazali odgovornost i individualnu spremnost u donošenju neophodnih političkih odluka", napisao je Radončić na Instagramu.

On je naglasio da je to preduslov snaženja evropskog i NATO puta BiH koji nema altnernativu.

"Kao što je davno rečeno, kompromis je majka uspjeha i ovdje nema državničkog rezona da se neko politikantski igra pobjednika ili gubitnika", stoji u objavi.


 


Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog