Vijesti

Komisija prihvatila Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara

Komisija za imenovanje Savjeta ministara BiH dala je pozitivno mišljenje za imenovanje Milana Tegeltija za Predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Komisija je sa osam glasova za, šest protiv i nijedan suzdržan prihvatila Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Glasovi koji su bili protiv moraju biti obrazloženi.

Komisija svoju odluku dostavlja Predstavničkom domu BiH.

Staša Košarac, koji je predsjednik Komisije, imenovan je za izvjestioca u Predstavničkom domu BiH.

Tegeltija je novinarima nakon sjednice rekao da nikada nije govorio da neće podsticati odluke iz Republike Srpske, nego je rekao da RS ne može sama i da za sve treba konsenzus.

Kaže da ga uvijek optužuju čim dođe na neku poziciju. On je potvrdio da je pravosnažno osuđen i da mu je žao što s pravnim timom nije bolje iskordinisao neke odluke.

O prioritetima nije htio govoriti ni novonarima, ali je rekao da hoće da obavi konsultacije sa strankama koje su ga podržale. Ponovio je da će u fokusu njegovog rada biti ekonomija i evropske integracije.

Što se tiče komlpetiranja Savjeta ministara, Tegeltija je rekao da će na sljedećoj sjednici biti spreman da predstavi svoj program, te da još nema potvrdu o tome kada će biti zakazana sjednica.

"Biću spreman odmah nakon potvrđivanja da sastavim Savjet ministara i pošaljem na ratifikaciju u Predstavnički dom. To treba završiti što prije, jer će biti teško ukoliko do kraja ove godine ne usvojimo globalni fiskalni okvir, mislim da sve to možemo završiti do početka praznika", rekao je Tegeltija novinarima.

 

Izvor: Nezavisne 
Foto: RTRS 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog