Vijesti

Međunarodna naučna konferencija ”Svi smo isti: drugi i drugačiji” sutra u Sarajevu

Međunarodna naučna konferencija „Svi smo isti: drugi i drugačiji“, održače se sutra (3. decembra), od 9 do 16 časova, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, zgrada Centra za interdisciplinarne studije 8CIS).

Konferencija će se održati u organizaciji Udruženja za američke studije u Bosni i Hercegovini i Ureda za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu Konferencija se organizuje povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Ujedinjeni narodi (UN) su 3. decembar proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, a Komisija za ljudska prava je, u rezoluciji od 5. marta 1993. godine, pozvala zemlje-članice da ističu obilježavanje ovog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i učestvovanju osoba s invaliditetom u društvu. Osnovni cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom kroz podsticanje saradnje svih relevantnih subjekata, otklanjanje socijalne isključenosti i senzibilizovanje javnosti na prisutnost, probleme i kapacitete osoba s invaliditetom u zajednici. 

Međunarodna naučna konferencija ”Svi smo isti: drugi i drugačiji” se održava uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.


 

Frontal

 

 

 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog