Vijesti

Савчић: 9. јануар доказ да су Срби своји на своме

Предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић рекао је јуче у Бањалуци да је обиљежавање Дана Републике - 9. јануара доказ да је српски народ свој на своме.

То је важан датум у новијој историји српског народа због чега свако треба бити одговоран да нашу републику очува као једину гаранцију мирног живота Срба у БиХ - рекао је Савчић новинарима након пријема који је поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, за представнике законодавне и извршне власти, правосудних органа, борачких организација и академске заједнице, уприличила предсједница Српске Жељка Цвијановић.

Он је оцијенио да они који оспоравају 9. јануар морају знати да је Српска историјска чињеница и да је настала на тај дан 1992. године.

Нема тог суда који може негирати историјску чињеницу, па био он и Уставни суд БиХ - рекао је Савчић.

Коментаришући скупове које су у Бањалуци у парку "Младен Стојановић" организовали опозиција и удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата, Савчић је оцијенио да је то било непотребно.

Такве активности, свјесно или несвјесно, иду ка даљим подјелама и неслози међу Србима, иако нам је слога пријеко потребна по питању виталних националних интереса - рекао је Савчић и додао да због одговорности према очувању Српске, па и према борцима Војске Републике Српске, све стране треба да сједну и разговарају о рјешавању свих проблема.


Извор: Срна
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog