Vijesti

Blokirali rad Parlamenta a na putovanja i prevodioce potrošili hiljade maraka

U vrijeme dok su bolirali rad Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, zastupnicima HDZ-a BiH i SNSD-a nije bilo teško putovati i trošiti hiljade maraka novca građana ove zemlje.

Kažu mora se država predstaviti u pravom svjetlu, ali mora se valjda i raditi kako bi se zaradila pata u ovoj zemlji.


Tako je na pitanje zastupnika u Zastupničkom domu PSBiH Damira Arnauta koliko je novca potrošeno na prevodioce, prevoz, smještaj i dnevnice tokom putovanja od 06.12.2018 godine  do odgovora na njegovo pitanje 10.07.2019. godine stigao nevjerovatan odgovor.

Potrošeno je više od 18. 000 KM.


Tako su HDZ-ovi Borjana Krišto i Bariša Čolak u februaru ove godine na putu u Beč otišli službenim automobilo, poveli prevodioca za engleski jezik i potrošili 1. 789 konvertibilnih maraka.

Njihov stranački kolega Predrag Kožul na putu u Bukurešt u martu ove godine za tri je dana potrošio nevjerovatnih 2. 000 maraka.

U aprilu ponovo u službeno auto s prevodiocem engleskog jezika i pravac Beč, predsjedavajuća Zastupničkog Doma PSBiH Borjana Krišto potrošila je 1. 000 KM.


Mjesec poslije njen stranački kolega Bariša Čolak put Ženeve s prevodiocem i za četiri dana olakšao je državni budžet za više od 4. 000 konvertibilnih maraka.

U junu ove godine put Moskve odlaze SNSD-ovi Nebojša Radmanović i Nikola Špirić. Na put Moskve s njima ide i prevodilac zanimjivo je – francuskog jezika i taj luksuz građane ove zemlje košta 2.500 konvertibilnih maraka.


I tako za samo pola godine više od 18. 000 konvertibilnih maraka koji pripadaju građanima ove zemlje potrošilo se na kako nam vole reći naši parlamentarci kvalitetno predstavljanje Bosne i Hercegovine širom svijeta i to u vrijeme dok je na desetine zakona bitnijih za građane ove zemlje čekalo na usvajanje.

 

Piše: Lejla Kovač-Skenderagić 

Izvor: hayat.ba

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog