Svijet

Срби у САД упутили петицију Трампу: Уведите санкције Ђукановићу и Марковићу

Молимо вас да се заложите за православне хришћане у Црној Гори, изрицањем санкција предсједнику Милу Ђукановићу и премијеру Душку Марковићу, уколико одмах не предузму кораке за укидање контроверзног закона, наводи се у петицији.

Српскоамеричка конференција о лидерству (Serbian American Leadership Conference) упутила је петицију предсједнику САД-а Доналду Трампу, тражећи од њега да се заложи за православне хришћане у Црној Гори и увееде санкције Милу Ђукановићу и Душку Марковићу.

Садржину петиције преносимо у цјелини:

Поштовани господине предсједниче:

У разговору са Тукером Карлсоном (Tucker Carlson) у јулу 2018. године, с правом сте упозорили свијет да је Влада Црне Горе, безобзирним и неодговорним чином, могла да изазове сукоб који може имати импликације на НАТО. Они који су тада критиковали, одбацивали и исмијавали ваше коментаре сада ћуте док је црногорска власт усвојила „Закон о вјерској слободи“ којим се одузимају све цркве и вјерска имовина саграђена прије 1918. године, намећући строга ограничења неотуђивим правима вјерских заједница на своје власништво и богослужење.

Овај контроверзни нови закон, којем су се супротставиле вјерске вође из цијелог свијета, усвојен је у сред сезоне Божића након што је црногорска Влада одбила да дозволи вријеме за дијалог са највећом хришћанском заједницом у земљи – Источном православном митрополијом Црне Горе и приморја – и након што је већина опозиционих чланова парламента ухапшена. Грађани који се противе закону о одузимању њихове вјерске имовине у огромном су броју изашли на улице упркос полицијској репресији и премлаћивању вјерника свештенства.

Господине предсједниче, Закон о међународној вјерској слободи, 22 U.S.C. §§ 6441-61, даје вам овлашћење да изричете санкције онима који крше вјерске слободе широм свијета. Молимо вас да се заложите за православне хришћане у Црној Гори, изрицањем санкција предсједнику Милу Ђукановићу и премијеру Душку Марковићу, уколико одмах не предузму кораке за укидање контроверзног закона, закључује се у петицији.

Ова организација младих и шолованих Срба покреће петицију предсједнику Трампу  у моменту када води борба у Вашингтону између глобалиста и патриотских снага и атмосфери импичмента са циљем свргавања Доналда Трампа у сусрет изборима следеће године.

 

Извор: Ин4с.нет

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog