Vijesti

Dodik: Republika Srpska postoji zbog sebe, a ne da iritira druge!

Danas su u Banjaluci položeni vijenci na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju "Sveti Pantelija", a polaganju vijenaca prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Srpske Radovan Višković, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i brojne druge delegacije.

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozvao je danas na mir i saradnju.

"Ta saradnja i mir treba da obilježe vrijeme koje dolazi", rekao je Dodik.

On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci naveo „da Republika Srpska ima namjeru da vrati svoje ustavne pozicije“ te „da Srpska postoji zbog sebe, a ne da iritira druge“.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović je rekla da je važno da Srpska bude stabilna, a da je politička stabilnost preduslov ekonomske.

Premijer Radovan Višković je najavio da će Vlada učiniti sve da ekonomski ojača Srpsku, otvori nova radna mjesta i pokrene investicije, koje bi u ovoj godini trebalo da iznose oko milijardu KM.

Zvaničnici Republike Srpske su danas pozvali da se sutrašnji Dan republike proslavi dostojanstveno.

U Republici Srpskoj se provode pripreme za proslavu 9.januara, a iz MUPRS-a su istakli i da su pojačane mjere sigurnosti kako bi sutrašnji defile i svečana akademija protekli bez problema.

 

Povezane vijesti:

МУП РС: Дан Републике Српске прославити у миру и достојанству

 

 

Izvor: N1
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog