Region

Pupovac: Očekujemo poštovanje nacionalne ravnopravnosti i građanske jednakosti

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je da većina Srba u Hrvatskoj poslije pobjede Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima očekuje poštovanje nacionalne ravnospravnosti i građanske jednakosti.

Pupovac smatra da će se sa novom političkom konstalacijom u Hrvatskoj moći lakše raspravljati o nekim od tema koje tiču istorijskog revizionizma.

Mislim da ćemo imati neku vrstu umjerenijeg stanja nego do sada i u tim pitanjima i nešto više svijesti o tome šta se može revidirati i šta je obnavljanje nacionalne simbolike i tradicije, a šta je ono što se kao zlo ne smije legitimisati, čemu se ne smije davati prostora i ne smije slaviti – rekao je Pupovac za Politiku.

On je dodao kako nije realno očekivati da se istorijski revizionizam u Hrvatskoj može brzo i lako zaustaviti i smanjiti.

Kada je riječ o odnosima Srbije i Hrvatske, Pupovac je ocijenio da se tu nakupilo previše hladnoće, da je previše poruka koje stvaraju loša osjećanja u javnosti i na jednoj i na drugoj strani.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog