Vijesti

Dodik: Republika Srpska će istrajati na politici vojne neutralnosti

Republika Srpska će istrajati na politici vojne neutralnosti iako je svjesna da su bošnjačka i hrvatska komponenta za ulazak BiH u NATO, rekao je danas Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, tokom božićnog prijema u banjalučkoj kasarni "Kozara".

Dodik je dodao da Republika Srpska ne smije da zaboravi NATO bombardovanje i bacanje osiromašenog uranijuma, te je ponovio da se u BiH mora graditi mir koji je osnova prospariteta svima koji tu žive.

Podsjetio je da su svi srpski predstavnici u BiH obavezni da poštuju stavove Narodne skupštine RS, te je ponovio stav da Republika Srpska nastavlja da slavi 9. januar kao Dan Republike.

Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane BiH, je rekao da će od svih srpskih predstavnika tražiti da zaštite interese Srba koji rade u MO ali ne na štetu druga dva naroda, te da je Božić vrijeme mira i poruka suživota svima.

Podsjetimo, svečanim dočekom srpskog člana Predsjedništva BiH, u banjalučkoj kasarni "Kozara" danas je počelo obilježavanje pravoslavnog Božića.

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić domaćin je božićnog prijema u kasarni "Kozara", koji je organizovala Komanda Šeste pješadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH.

Prijemu prisustvuju ministri u Vladi Republike Srpske, direktor Policije Srpske Darko Ćulum, predstavnici Oružanih snaga BiH, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, Narodne skupštine i drugih institucija Republike Srpske, udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, zajedničkih institucija BiH, kao i mirovnih snaga i diplomatskog kora u BiH, te ličnosti iz javnog života Republike Srpske i BiH.

Prethodno je Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije u vojnoj kapeli Svetih mučenika jasenovačkih služio Svetu arhijerejsku liturgiju. 

 

Izvor: nezavisne
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog