Svijet

Protesti u Italiji: Ne želimo da Crna Gora postane novo Kosovo! (VIDEO)

Protest protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je nedavno usvojen u crnogorskom Parlamentu, održan je u Italiji gdje je udruženje "Glas u tišini" (Una voce nel silenzio) izrazilo solidarnost sa SPC, uz poruku da ne žele da Crna Gora postane novo Kosovo.

Volonteri iz udruženja „Glas u tišini“, koji su posvećeni odbrani hrišćanskih zajednica širom svijeta, okupili su se ispred Konzulata Crne Gore u Milanu, kako bi iskazali neslaganje sa Zakonom o slobodi veroispovesti. 

Predsjednik ovog udruženja, italijanski poslanik i humanitarac Stefano Pavezi koji već godinama pomaže srpskim enkalvama na Kosovu, rekao je za Sputnjik smatra da bi Zakon o slobodi vjeroispovijesti trebao da garantuje mjesta bogosluženja religijama koje su zastupljene u Crnoj Gori a ne da ih oduzima. Zbog toga su se, kaže Pavezi, okupili ispred Konzulata Crne Gore u Milanu kako bi mirnim putem izrazili neslaganje sa zakonom.

On smatra kako je najveća opasnost ovog zakona to da SPC mogu biti oduzeta mjesta za bogosluženje, te da će nastati situacija kao na Kosovu dok će islam početi da preovladava sa svim propratnih problemima.

Pavezi je posebno naglasio da se nada u oživljavanje Kosova, na kome se nalaze brojni manastiri srpske, ali i evropske kulture, te je istakao da na Kosovu postoji veliki problem islamskog ekstremizma i droge. 

Odbornik italijanske Lige u Milanu i humanitarac Stefano Pavezi postao je našoj javnosti poznat nakon što je u septembru prošle godine objavio fotografiju srpske djece na Kosovu i Metohiji sa snažnom porukom koja je bila upućena Greti Tunberg.

Povezane vijesti:

Italijanski humanitarac poručio mladoj Šveđanki: Srpskoj djeci sa Kosova je ukradeno djetinjstvo

Ко је Стефано Павези, Италијан који у тишини помаже опстанак Срба на КиМ

 

 

Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog