Region

Dvije godine od ubistva Olivera Ivanovića

Na današnji dan prije dvije godine u Kosovskoj Mitrovici je ubijen Oliver Ivanović. Još nije utvrđeno ko su nalogodavci i počinioci ovog zločina.

Na Olivera Ivanovića pucano je 16. januara 2018. godine sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

U kripti Hrama Svetog Save u Beogradu služen je pomen ubijenom Oliveru Ivanoviću, koji je počeo jutros tačno u 8.15, simbolično u vrijeme kada je prije dvije godine u Kosovskoj Mitrovici ubijen lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".

Pomenu, koji je služio vikar patrijarha Irineja, episkop Stefan, prisustvovali su supruga Olivera Ivanovića, Milena, sa sinom, kao i premijerka Srbije Ana Brnabić.


Premijerka Ana Brnabić je, pred pomen Oliveru Ivanoviću, rekla za RTS da je njena osnovna poruka da Beograd nikada neće stati u istrazi dok ne otkrije ko su stvarni nalogodavci ubistva. 

Poštu ubijenom Ivanoviću odali su članovi porodice, prijatelji, ali i veliki broj građana.

U ime porodice, episkop Stefan zahvalio je svima koji su došli da odaju poštu Oliveru Ivanoviću, uz poruku da služenje današnjeg pomena pokazuje "da ne zaboravljamo naše ljude i da ih nikada nećemo zaboraviti".

Pomenu su prisustvovali i ministri Nebojša Stefanović, Branko Ružić, Nenad Popović, Zoran Đorđević, Rasim Ljajić, Mladen Šarčević, Goran Knežević, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, zamjenik direktora te kancelarije Petar Petković i državni sekretar u MSP Veljko Odalović. 

Ivanović je sahranjen 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Do sada izvršitelji i nalogodavci ovog ubistva nisu otkriveni.

Dvogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću održan je i u Kosovskoj Mitrovici u 10 sati na mjestu njegovog ubistva, ispred prostorija njegove stranke.

U Kosovskoj Mitrovici stranačke kolege, predstavnici Srpske liste, bivša supruga i prijatelji zapalili su svijeće i odali počast Oliveru Ivanoviću.

 

Izvor: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog