Vijesti

Dušan Šehovac izabran za predsjednika Udruženja "Istina i pravda" Istočno Sarajevo

Sinoć je u Istočnom Sarajevu na osnivačkoj skupštini Udruženja "Centar za društvena istraživanja, tranzicijsku pravdu i demokratiju - Istina i pravda" za predsjednika izabran Dušan Šehovac.

Šehovac je kazao da Udruženje osnivaju građani prijeratnog Sarajeva kako bi odgovorili na pitanja ko su oni, odakle potiču, te šta su radili u ovom gradu.

"Cilj udruženja je da se bori za istinu i pravdu, posebno za srpski narod, ali i da se zalaže da istina i pravda budu i sa drugim narodima", naveo je on.

Šehovac je napomenuo da su sarajevski Srbi u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu branili svoja ognjišta i nacionalne teritorije.

"Nisu to Srbi koji su došli iz Crne Gore, Srbije, već Srbi koji 500 godina grade ovaj grad", istakao je Šehovac.

Prema njegovim riječima, cilj Udruženja je da se sačuvaju svi tragovi srpske duhovnosti i kulture.

"Krajnje je vrijeme da se mi Srbi ujedinimo oko ideja i ciljeva našeg centra i da se svakodnevno i efikasno, zajedno sa drugim srpskim institucijama i organizacijama, suprotstavljamo svim svjetskim, bošnjačkim i hrvatskim institucijama i pojedincima, koji Srbe pokušavaju da predstave ružnim, prljavim, zlim i necivilizovanim", istakao je Šehovac.

Šehovac je naglasio da je cilj Udruženja borba protiv satanizacije Srba, tako što će istinom, činjenicama, štampanim i audio-vizuelnim sadržajem negirati i razbijati laži o njima, a posebno o njihovoj ulozi u ratovima devedesetih godina prošlog vijeka na području bivše Jugoslavije, sa akcentom na područje nekadašnjeg grada Sarajeva.

"Ne želimo da nam se desi ono što se dešava u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji, gdje se na sve načine pokušava uništiti, zatrti ili preimenovati ono što su Srbi na ovim prostorima vijekovima gradili", poručio je Šehovac.

Za predsjednika Skupštine Udruženja izabran je Dario Leka, za predsjednika Upravnog odbora Danijela Mrda, a Nadzornog odbora Dragica Janković.

 

Frontal
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog