Region

Sastali se Vučić i Dodik: Očuvati političku stabilnost i mir!

Danas su se u Beogradu sastali srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsjednik Vučić je izjavio da je nasušna potreba srpskog naroda očuvanje mira i političke stabilnosti, te je istakao da su se on i Dodik dogovorili da se uradi sve što je u njihovoj moći da se u potpunosti očuvaju politički mir i stabilnost.

Dejtonski mirovni sporazum je od istorijskog značaja za to, jer je to bilo jedino moguće rješenje u kome su svi gubili i svi pomalo dobijali i jedino takav sporazum mogao je da očuva mir na teritoriji Bosne i Hercegovine, ocijenio Vučić uz konstataciju da niko ne može da menja volju tri naroda.

Predsjednik Srbije je poslije sastanka sa Dodikom prenio da su razgovarali o saradnji Srbije i Republike Srpske, te o sprovođenju u djelo zajedničkih planova.

Podsjetio je da uskoro slijedi ratifikacija kreditnog aranžmana sa Turskom oko izgradnje auto-puta Beograd - Sarajevo.

"I krećemo u fizički rad na deonici Kuzmin – Rača, a pošto Srbija gradi most prema RS i BiH, spremni smo da vidimo kako da pomognemo partnerima iz RS i BiH da se gradi put do Bijeljine", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je istakao da će 29. januara doći u Drvar, gdje će biti otvorena fabrika Јumko.

"29. januara biću gost /Milorada/ Dodika u Drvaru", rekao je Vučić.

On je naglasio da je zaključeno da je potreba srpskog naroda, gdje god on živio, očuvanje mira i političke stabilnosti na Balkanu, te da su se  on i Dodik dogovorili da urade sve što je moguće da se to očuva.

Dodik je rekao da je i danas potvrđena dobra saradnja sa Srbijom.

"Postoje određeni problemi u vezi sa granicom Srbije i BiH i mi Srbi smo za to da se to pitanje konačno riješi", naveo je Dodik.

On je naveo da je razgovarano i o Drvaru, izrazivši zahvalnost Vučiću za podršku ovoj opštini, kao i za pomoć Srpskoj uopšte.

 

Izvor: rts/rtrs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog