Svijet

Tramp iznosi odbranu pred početak postupka u Senatu

Nakon što je odbio da sarađuje u istrazi za opoziv koju je predvodila Demokratska stranka u Predstavničkom domu, američki predsjednik Donald Tramp danas će iznijeti prvu sveobuhvatnu odbranu, prije nego što počene postupak za njegov opoziv u Senatu.

 Tramp, tek četvrti od 45 američkih predsjednika koji se suočava sa mogućnošću da bude opozvan, mora da ispuni rok do podneva po lokalnom vremenu da podnese svoju odbranu u pisanom obliku.

On je optužen da je zloupotrijebio ovlašćenja tražeći od Ukrajine da istraži njegovog demokratskog političkog rivala Džoa Bajdena i opstruirajući kongresnu istragu o njegovom ponašanju.

- Ovo je bezobrazan i nezakonit pokušaj promjene rezultata izbora iz 2016. i miješanja u izbore koji će biti održani 2020. godine za samo nekoliko mjeseci - tvrde Trampovi advokati u odgovoru na optužnicu na šest stranica iznijetom u subotu.

Visoki zvaničnici administracije izjavili su da će dokument koji će podnijeti danas imati detaljniju i agresivniju odbranu u kojoj će biti iznijeto da je Tramp nevin i da ne treba da bude opozvan, što demokrate zahtijevaju.

Iako je malo verovatno da će Senat, koji kontrolišu republikanci, ukloniti Trampa sa dužnosti, republikanskom predsjedniku je važno da predstavi optužbe demokrata kao lov na vještice.

 

Izvor: Glas Srpske
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog