Zanimljivosti

Svaki dan vozi Rolls-Royce, a sada je kupio Yugo sa petokrakom na krovu da od njega napravi nov auto (VIDEO)

Za Yugo kaže da je, i pored toga što ga mnogi smatraju najgorim automobilom na svijetu i stalno se sprdaju sa njim, jedan "prilično solidan auto, koji se putevima Amerike kreće skoro punih 30 godina".

Auto entuzijasta Bob Mozli, autor  kanala Videobob Moseley, bavi se preradom automobila i izradom replika poznatih automobila iz fimova. On je nedavno je nabavio jedan zanimljivi Yugo GV Plus iz 1991. godine.

To je, kako sam kaže, "u svoje vrijeme bila premijum verzija Yugo na američkom tržištu", koga je pokretao i još uvijek pokreće, motor od 1,3 litra sa elektronskim ubrizgavanjem (EFI). Automobil je opremljen petostepenim mjenjačem, a ima čak i klimu.

Iako svakodnevno vozi Rolls-Royce Phantom, za Yuga kaže da je, i pored toga što ga mnogi smatraju najgorim automobilom na svijetu i stalno se sprdaju sa njim, jedan "prilično solidan auto, koji se putevima Amerike kreće skoro punih 30 godina".

Bob je jako zadovoljan stanjem u kome se Yugo nalazi i kaže da hoće da na njemu zamijeni sve što može. Planira da stavi nove tapacirunge, da potpuno preuredi komandnu tablu, da sredi karoseriju i ofarba je u crveno, odnosno da od Yuga napravi "potpuno nov automobil". Jedino se još premišlja oko toga da li da mu na krov vrati jugoslovensku trobojku sa petokrakom ili ne...

U svemu tome pomoćiće mu, kako kaže, "momak iz Srbije", sa kojim je uspostavio kontakt putem interneta.

Od kada je početkom decembra stigao u njegovu garažu, Bob je o Yugu snimio tri videa. Svoje pratioce svakako planira da, novim snimcima, obavještava o tome kako se restauracija odvija.

 

Izvor: Glas Srpske
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog