Društvo

Додик: Дјела Светог Саве да буду свима свијетли примјер

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је школску славу - Светог Саву ученицима, студентима и просвјетним радницима са жељом да у духу Светосавља и традиције прославе овај празник.

Желим да вам дјела и вриједности која нам је оставио Свети Сава буду свијетли примјер и инспирација у учењу, стицању знања и свакодневном животу како би на најбољи начин исказали своје потенцијале и постизали велике успјехе на добробит цијелог друштва - истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је указао да развијајући сопствено знање, образовање, културу и духовност свако појединачно доприноси напретку друштва у цјелини.

Додик је подсјетио да се Савиндан празнује у знак сјећања на првог српског архиепископа, просвјетитеља и државника Светог Саву, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

На тај велики дан, 27. јануар, славимо истинске вриједности које нам је оставио Свети Сава и које треба свакодневно да нас подсјећају да су рад, труд и марљивост једини прави пут у савладавању животних препрека и остваривању циљева ка властитом, али и напретку комплетне заједнице и друштва у којем живимо - навео је Додик.

Он је изразио посебно поштовањем према просвјетним радницима, нагласивши да је њихова улога у образовању и васпитању младих од непроцјењивог значаја, јер су млади будућност сваког друштва.

Српска православна црква прославља сутра Светог Саву, утемељивача српске цркве, државе и школства.

Савиндан се обиљежава у свим школама у Србији и Републици Српској као школска слава.

Свети Сава био је први српски архиепископ, светитељ и просвјетитељ. Био је најмлађи син великог жупана Стефана Немање, крштен као Растко, а када се замонашио узео је име Сава.

 

Извор: Срна
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog