Zanimljivosti

Pogledajte kako Japanci izvode "Nišku Banju" i to na srpskom (VIDEO)

Romski bend iz Japana Pyramidos u svom stilu je izveo jednu od najpoznatijih pjesama sa juga Srbije.

Romski bend iz Japana Pyramidos, koji nerijetko svira melodije sa Balkana, preradio je i pjesmu „Niška Banja“. U svom stilu su izveli jednu od najpoznatijih pjesama sa juga Srbije i skoro cijelu je otpjevali na srpskom jeziku.

U ovom bendu kažu da su pjesmu Niška Banja čuli prošle godine, da im se svidjela, te da su željeli da je obrade zbog prave balkanske atmosfere.

Pjesmu smo čuli prošle godine i odlučili da je obradimo jer ima pravu balkansku atmosferu. Od svih verzija pjesme, posebno nam se sviđa izvedba Olivere Katarine (iz filma Sakupljači perja) - kažu iz benda.

Kako su napisali u biografiji na Tviteru, oni su bend iz Tokija koji svira balkansku muziku u jedinstvenom aranžmanu i dodaju da su do sada imali tri uspješne turneje u ovim krajevima.

Na spisku numera kojima su se Japanci poigrali, pored pjesme „Niška Banja“ našla se i numera „Makedonsko devojče“, ali i “Šote mori šote”, grčka “maria Me Ta Kitrina” i druge pesme iz regiona...

Podsjetimo, i ranije je ova ritmična melodija, koju je napisao jedan od najsvestranijih ljudi bogate niške čaršije Dušan Cvetković čika Duca, ​​​bila izazovna izvođačima i horovima širom svijeta, a našla se i u holivudskom filmu.



Izvor: Novosti

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog