Vijesti

Dodik: Važna je pomoć, a još važnije što smo ovdje i uvijek zajedno!

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Mrkonjić Gradu da je važna svaka novčana pomoć Srbije mjestima u Republici Srpskoj i Federaciji sa većinskim srpskim stanovništvom, ali da je još važnija poruka zajedništva koja se šalje današnjom posjetom.

Dodik, inače domaćin posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Mrkonjić Gradu, rekao je okupljenim građanima ispred opštine da je Mrkonjić Grad - „grad heroj”, imajući u vidu da je poslije rata u BiH bio devastiran, ali je obnovljen, zahvaljujući volji građana da se grad razvija, i pomoći Srpske i Srbije.

„Uvijek su novčana sredstva važna, ali poruke koje se šalju njegovom posjetom danas su važnije više od novca. Da ovdje dođe, da bude s nama, da zajedno promovišemo naše vrijednosti - da smo okupljeni oko ideje koje su nama važne, oko naše Republike Srpske, Srbije, oko naše Srpske pravoslavne crkve”, poručio je Dodik.

On je istakao da SPC treba i mora da ostane jedinstvena na svim prostorima, pa i u Crnoj Gori, prenosi Tanjug.

„Moramo da odbacimo svaku mogućnost da se tamo pravi neka druga crkva naspram SPC”, rekao je Dodik.

Kako je naveo, važno je očuvati naš identitet u ovim smutnom, teškom vremenu, tako što ćemo biti okupljeni oko važnih stvari - našeg pisma, jezika, oko krsne slave, dodajući da je upravo SPC, kroz vijekove, omogućila da se očuva identitet, jer bez nje, vjerovatno ne bi bilo ni našeg naroda.

„Mi smo dio velikog naroda, srpskog. Nismo bosanski Srbi i treba odbaciti svaki pokušaj da nam nametnu svaku vrstu priče i da ostanemo jedinstveni da zajedno sa Srbijom, i ne na štetu bilo kog drugog, afirmišemo isključivo naša prava. Ne smijemo da oklijevamo u tom pogledu. I dolazak predsjednika Vučića u Mrkonjić Grad i Drvar je snažna poruka u tom pogledu”, rekao je Dodik.

On je podvukao da samo zlonamjerni u današnjim posjetama mogu da vide nešto pogrešno.

Predsjednica RS Željka Cvijanović je istakla da je Vučićeva posjeta znak jedinstva i dobre saradnje, kao i znak da Srbija stoji zajedno uz Republiku Srpsku, i kada su teška vremena i kada treba podijeliti radost.

Zahvalila je predsjedniku, kao i svim insitucijama Srpske i Srbije koje, kaže, dobro sarađuju na korist građana.

„Ovo je grad veliki stradalnik, i nakon svih iskušenja, danas možemo s ponosom da kažemo da je ovo grad u koji se vratio život, uz podršku Srbije”, rekla je Cvijanović.

 

Izvor: politika.rs

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog