Društvo

Počele prijave za drugu UPSHIFT radionicu koja se održava u martu u Petrovcu

Druga regionalna UPSHIFT radionica održava se u hotelu Palas, u Petrovcu (Crna Gora), od 5. do 8. marta.

U pitanju je zajednički regionalni program “Dijalog za budućnost: Unaprjeđenje dijaloga i društvene kohezije u/između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije” sprovode ga UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

U okviru ovog programa, Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator” realizuje sjajnu regionalnu UPSHIFT radionicu na kojoj mogu učestvovati mladi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije, koji imaju između 16 i 24 godina. Učesnici se mogu prijaviti u timovima od 2 do 3 člana, sa idejom kako mogu da riješe neki od problema iz njihovog okruženja.

Cilj radionice je prekogranična saradnja i jačanje zajedništva koje će uticati na pozitivan odnos prema različitostima, na osjećaj pripadnosti zajednici, ali i najbitnije od svega, na želju mladih da doprinesu razvoju društva.

Do sada je održana jedna regionalna UPSHIFT radionica. Dok su neki od učesnika prepoznali ugroženost pčela i prekomjernog odlaganja plastičnog otpada na divljim deponijama, drugi su se bavili nepostojanjem adekvatnih igrališta za djecu sa invaliditetom i stvaranjem što većeg broja prilika za mlade umjetnike. Većina ovih projekata je u pripremi i biće realizovana u narednom periodu. 

Odabranim timovima biće dodjeljeni mentori. 

Prijave se zatvaraju 23. februara.

Više informacija o radionici i načinu prijavljivanja možete pronaći na linku.

 

Frontal

 

 

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog