Politika

Tegeltija: ANP više ne postoji kao dokument u Savjetu ministara

Godišnji nacionalni program (ANP) više ne postoji kao dokument u Savjetu ministara, potvrdio je danas predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH poslanik SDS-a Dragan Mektić obratio se Tegeltiji navodeći da su lider SNSD-a Milorad Dodik i svi funkcioneri SNSD-a optuživali SDS zbog toga što ministri iz ove stranke i PDP-a nisu oborili ANP u Savjetu ministara. Istakao je da je ANP i danas živ.

- Pošto je ANP i dalje živ u Savjetu ministara, zanima me kada ćete ga staviti na sjednicu i kao takav oboriti - pitao je Mektić.

Tegeltija je odgovorio da pitanja za ANP nikada nije komentarisao navodeći da se dokument ANP-a našao u Savjetu ministara kada je imenovan novi saziv kao i brojni drugi dokumenti.

Kako kaže, od ministarstva i predlagača zatraženo je da se izjasne o tome šta će učiniti s tim dokumentima.

- Predlagač se nije izjasnio o ANP-u. Savjet ministara odlučilo je da svi predmeti o kojima se nisu izjasnili predlagači u toj formi neće biti razmatrani. U skladu s tim ANP više ne postoji kao dokument u Savjetu ministara - rekao je Tegeltija.

 

Izvor: glassrpske
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog