Vijesti

Вишковић-Букинац: Словенија значајан спољно-трговински партнер Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са амбасадорком Републике Словеније у БиХ Зорицом Букинац.

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, с нагласком на даљи развој и унапређење привредне и економске сарадње између Републике Српске  и Словеније.

Премијер Вишковић упознао је амбасадорку Букинац са активностима које Влада Републике Српске проводи по питању унапређења привредног амбијената, привлачења страних инвестиција, те подршке инвеститорима коју пружа Влада Републике Српске.

Такође, заједнички је оцијењено да је Словенија значајан спољно-трговински партнер, те да компаније из Словеније које послују у Републици Српској оставарују добре пословне резулате, имају друштвено-одговорну пословну политику, те да је сарадња домаћих и словеначких привредника добра основа за унапређење и развој економске сарадње, али и сарадње у области туризма, образовања и развоја информационих технологија. 

Предсједник Вишковић је истакао да је Република Српска опредјељена за европски пут, те указао на важност маханизма координације у складу са уставним надлежностима у БиХ. 

На састанку је наглашено да Словенија подржава европски пут БиХ, те да је спремна да на партнерским односима пружи сву расположиву подршку по питању преузимања пракси и искуства у процесу ЕУ интеграција. 

 

Фронтал

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog