Vijesti

U Banjaluci održana EU acquis 2020 konferencija

U utorak je u Banskom dvoru održana naučna konferencija “EU acquis 2020” čiji je organizator Pravni fakultet u Banjaluci.

Konferencija "EUacquis 2020" je dio naučnoistraživačkog projekta Pravnog fakulteta Univerziteta u Banaluci, koji se realizuje uz podršku Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju. 

Cilj Konferencije je povezivanje naučne i stručne javnosti, razmjena znanja, mišljenja i iskustava, te pokretanje javne diskusije o pravnim pitanjima od značaja za proces integracije BiH u EU.


Tema diskusije su bile tri oblasti, odnosno tri pregovaračka poglavlja, i to: pravo privrednih društava, zaštita potrošača i javne nabavke.

“Konferencija je prva u nizu projektnih aktivnosti, i nadamo se da će projekat biti dugogodišnji te da ćemo sprovesti naučnu analizu usklađenosti domaćeg prava sa pravom Evropske unije za svih 35 pregovaračkih poglavlja”, navela je Irena Radić, članica projektnog tima i jedna od organizatora konferencije.

Konferencija je okupila stručnjake iz oblasti evropskih integracija, privrednog prava, zaštite prava potrošača i javnih nabavki.

Nakon konferencije Pravni fakultet će izdati publikaciju sa zaključcima, a svi zainteresovani će moći da je preuzmu na veb-sajtu www.pf.unibl.org/eu-acquis/.

 

Frontal/A.K.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog