Vijesti

Оптужница против Савчића - удар на достојанство Срба

Енергичан глас против поступака Суда и Тужилаштва БиХ, у случају генерала Миломира Савчића, подигла су борачка удружења Источне Херцеговине и Сарајевско-романијске регије. Сматрају да је ово удар и на борце, и на Републику Српску.

Оптужницом и стављањем забрана генералу Савчићу, Суд и Тужилаштво БиХ дискриминишу српски народ и борце који су га бранили у рату.

Нама даје за право да потпуно доведемо у сумњу Суд БиХ, да овим путем позовемо политичаре да се не оглашавају декоративно и оглушују када су у појединачни случајеви у праву, него да искористе законска овлашћења и стану на крај оваквом раду Суда...)

Истичу, генерал Савчић био је частан официр. Легалиста је, није избјегавао позиве судских органа, па је, кажу, лицемјерно ограничавати му кретање и забрањивати рад - рекао је Дејан Бодирога предсједник Борачке организације Требиње.

Предсједник Регионалног одбора Борачке организације Сарајевско-романијске регије Жељко Лалић навео је да се овај пут оптужују институције система са потпуно измишљеним и лажним оптужницама, на основу изјава лажних свједока, који су инструисани од људи који треба да дијеле правду у овој држави.

Он је истакао да Савчић није криминалац да би му се изрицале мјере забране.

Није он Насер Орић који је осим злочина које је радио над српским народом, познати криминалац и у приватном животу. Вријеђа нас као људе и патриоте такав однос према генералу - рекао је Илић.

Предсједник Координационог одбора борачких организација источне Херцеговине Слободан Илић рекао је да су Суд и Тужилаштво БиХ поново доказали да раде искључиво против српског народа.

Он је истакао да Савчић није криминалац да би му се изрицале мјере забране.

Борци су јединствени у ставу да никада неће стати у одбрану оних који су чинили злочине у рату. Савчић, тврде, није био такав. Суд и Тужилаштво БиХ, кажу, нечије су оружје у рукама оних који креирају политику у Сарајеву.

Зато што је једини циљ да окаљају ВРС, наше генерале, Републику Српску и на тај начин уруше Републику Српску. То им је вјероватно и крајњи циљ - сматра Горан Жеховац предсједник Скупштине Борачке организације "Илиџански борац".

То, поручују, борци неће допустити. Умјесто да доприносе миру, Тужилаштво и Суд БиХ дискриминишу један народ.

Нажалост, у таквој земљи живимо, и борци гласно кажу, оваква БиХ неће бити потребна ни жеља српског народа, ниједнога представника српског народа, и овакав начин на који раде, то је класичан позив на разградњу земље која се зове БиХ - додао је Илић.

Борци Херцеговине и Сарајевско-романијске регије упутили су подршку генаралу Савчићу и Пантелији Ћургузу да истрају у доказивању истине и очувању части Војске Републике Српске.

 

Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog